دویجه وله : ۴۰۰ نفر از کارگران شرکت مخابراتی راه دور شیراز (ITI)، ۲۶ ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکردهاند. این کارگران دو سال است که مقابل کارخانه، استانداری استان فارس و دیگر ساختمانهای دولتی مرتبط تجمع میکنند. این بار از روز ۲۶ آذر، ۱۷ دسامبر، مقابل استانداری فارس جمع شدهاند.
این تجمع که همچنان ادامه دارد، هر روز از حدود ساعت ۹ صبح آغاز شده و تا حدود بعدازظهر ادامه پیدا میکند. تعدادی از همسران این کارگران نیز در این تجمعات حضور دارند. "زندگی، معیشت، حق مسلم ماست" از جمله شعارهای کارگران دراین تجمع است.
یک خبرنگار مقیم شیراز که نخواست نامش فاش شود به دویچهوله گفت که حدود دو سال پیش یکی از کارگران این کارخانه بر اثر فشارهای معیشتی، مقابل در کارخانه خودش را از تیر چراغ برق دار زد و خودکشی کرد. وی همچنین میگوید ۷۰ مورد طلاق طی دو سال گذشته به دلیل مشکلات مالی در میان کارگران این کارخانه روی داده است.
وعدههای عملی نشده در سفرهای استانی
پس از یکی از سفرهای استانی احمدینژاد به شیراز در سال ۱۳۸۸، هیأت دولت مقرر کرد که ۱۵ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق عقب افتاده این کارگران اختصاص پیدا کند. هیات دولت همچنین از وزارت دفاع، وزارت صنایع و وزارت ارتباطات خواست تا پروژه هایشان را به این کارخانه بدهند اما هیچکدام از این مصوبات تا کنون عملی نشده است.
هیات دولت همچنین طی مصوبهای مقرر کرد بخشی از مطالبات کارگران از محل صندوق حمایت از واحدهای صنعتی پرداخت شود. با این حال کارگران این کارخانه میگویند تنها بخشی از مصوبه هیأت دولت توسط وزارت صنایع اجرا و گوشهای از مطالبات کارگران پرداخت شده اما ۲۶ ماه حقوق آنان همچنان پرداخت نشده است.
خبرنگار مقیم شیراز از قول رئیس شوارای اسلامی کار این کارخانه میگوید: «این کارخانه، کارخانهای نبود که کارهای کوچک انجام دهد. باید مانند گذشته کارهای بزرگ از طرف دولت به این کارخانه واگذار میشد، اما متاسفانه مخابرات به دلیل واردات کالاهای چینی این کار را نمیکند».
ظاهرا توصیه هیأت دولت به وزارت ارتباطات برای سفارش کار به این کارخانه نیز تا کنون بی پاسخ مانده است.
یکی دیگر از خواستههای کارگران شرکت آی تی آی بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار است. کار در این کارخانه جزو مشاغل سخت و زیانآور است. به همین دلیل کارگران میبایست پس از ۲۰ سال کار بازنشسته شوند که این حق آنان نیز در نظر گرفته نشده است.
کارخانه مخابراتی شیراز اولین تولیدکننده کارتهای سوخت در ایران است. این کارخانه یک کارخانه دولتی بود که سیستمهای مخابراتی دولت را تأمین میکرد، اما پس از اجرایی شدن اصل ۴۴، خصوصی شد. مشکلات پیشآمده در این کارخانه پس از خصوصی شدن آن به وجود آمده است.
خبرگزاری ایلنا روز ۲۶ آذر، ۱۷ دسامبر از قول نایب رئیس انجمن اسلامی این کارخانه نوشت: « كارگران شركت مخابراتی راه دورتا زمانی كه نتيجهای از اين اعتراضات حاصل نشود به تجمع خود در روزهای آتی ادامه میدهند، چرا كه اين كارگران چيزی برای از دست دادن ندارند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر